Dos robatoris en menys d'un mes al local de la colla castellera Vailets de Castelló d'Empúries

2013-12-22 20:00

La colla castellera Vailets de l'Empordà de Castelló d'Empúries ha patit destrosses i robatoris en el magatzem on guarden els seu material a la Sala Polivalent de Castelló d'Empúries.

A principis de desembre, durant la mateixa nit en què es varen robar 150 ordinadors a l'Institut de Castelló, uns lladres també varen entrar a la Sala Polivalent, on van trencar el pany del magatzem dels Vailets i varen robar l'equip de música i els altaveus. Després d'aquest robatori, un dels membres de la colla va refer la destrossa i va posar un candau a la porta.

Però no era un incident aïllat. Després de la festa de l'AJAC aquest dissabte 21, uns brètols han entrat a la sala i han rebentat la porta, arrancant el marc de la paret. Un cop a dins, han destrossat tot el material de la colla castellera, a més de consumir els aliments que es guardaven per a berenars de la mainada i begudes per als dies d'assaig.

Aquesta colla és petita, i de moment sobreviu sense gaires subvencions, però enguany ha d'assumir un cost de 3.000€ per l'assegurança de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i també el cost del bateig que es realitzarà el 30 de març, tot això suma una despessa molt important. Ara, però, caldrà afegir totes les pèrdues en material i el reforç de l'accés al magatzem.