Dos ferits, un de greu, en un accident d'helicòpter a Vilanant

2013-09-14 14:30

Aquest matí de dissabte s'ha produït un accident d'un helicòpter a Vilanant. Els dos ocupants han patit ferides, un d'ells està greu. El SEM ha enviat al lloc dels fets, a la zona del Mas Arrufat, un helicòpter medicalitzat i dues ambulàncies. Un dels accidentats, un home de 31 anys ha estat traslladat a l'Hospital Trueta de Girona en helicòpter i l'altre, de 33 anys, al de Figueres en ambulància. L'ingressat a Figueres ha estat donat d'alta a les 6 de la tarda.

Segons les primeres informacions, l'helicòpter biplaça que estava realitzant un vol amb origen i destinació a Girona s’ha enganxat en uns cables elèctrics de mitja tensió al Mas Arrufat, al peu d’una pista forestal que va a Taravaus i ha caigut a terra. A conseqüència de l’accident contra el cablejat elèctric, segons Endesa, 200 abonats de Vilanant s’han quedat sense subministrament elèctric. Endesa ha informat que s'ha restablert totalment el subministrament elèctric des de 16.06.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats cap a les 13.00 hores i han desplaçat un helicòpter i set vehicles que han tret els dos ocupants, que no estaven atrapats, de l’helicòpter accidentat els han portat fins a una zona segura, on han donat suport en les tasques sanitàries que ha realitzat el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM. En la resolució de l’incident també han treballat dues patrulles dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres.

Proteccio Civil ha activat en Prealerta el pla AEROCAT.