Dos dies de donació de sang a Figueres per a remuntar les reserves

2016-08-24 11:30

L’Hospital de Figueres acollirà el divendres 26 d’agost de 16 a 20.30 hores una col·lecta extraordinària de donació de sang. La campanya continuarà el dia següent a l’IES Ramon Muntaner, on es podrà donar sang de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores. En total, s’esperen aconseguir 250 donacions que permetin remuntar les reserves de sang, que en aquests moments només són de 6 dies per al conjunt de Catalunya.

Tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen, durant els mesos de juliol i el que portem d’agost, les donacions han baixat al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

Per assegurar que tots els malalts i accidentats tenen sang, aquest estiu el Banc de Sang s’havia marcat el repte d’aconseguir 50.000 donacions de sang a tot Catalunya, 6.000 de les quals a les comarques de Girona, on s’hi ha organitzat 85 campanyes, amb especial incidència als municipis de la costa.

Es fa una crida especials als donants del grup sanguini 0 negatiu que és molt necessari en cas d’emergència, quan no es pot comprovar el grup sanguini del malalt, ja que aquesta sang és compatible amb qualsevol receptor.

Malauradament, menys del 7% de la població té aquest grup, per això el Banc de Sang anima totes les persones que donin sang, especialment les d’aquest grup, per assegurar que els malalts i accidentats tindran sang per als seus tractaments.

“Aquest estiu, fes #amicspersempre”. Aquest és l’esperit de la campanya del Banc de Sang per animar tothom que pugui a donar sang a l’estiu.

Totes les persones que vagin a donar sang rebran una calcomania dissenyada especialment per recordar que, quan donen sang, salven vides i fan amics per sempre.