Dos detinguts a Roses com a presumptes autors d’un delicte de tinença d’armes i explosius

2010-06-30 18:20

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Territorial d’Investigació (ATI) de Girona van detenir el dia 28 de juny Norbert Michel Alain V, de 58 anys, i Beatriz J da S, de 53 anys, ambdós amb domicili a Roses, com a presumptes autors d’un delicte de tinença d’armes i explosius.

El dia 21 es va fer efectiu el desnonament d’un habitatge de Figueres atès que els seus llogaters, que en aquell moment no eren al domicili, feia mesos que no pagaven les mensualitats. El dia 24 de juny la propietària de l’habitatge hi va tornar per a netejar-lo i empaquetar les pertinences dels llogaters desnonats. Va ser llavors quan es va trobar al garatge, a sota de l’escala i amagades sota uns sacs de roba, tres caixes d’eines que contenien una granada de mà, sis armes de foc i munició.

Els propietaris van avisar de seguida els mossos que van desplaçar al lloc dels fets especialistes en la desactivació d`artefactes explosius (Tedax), a part d’efectius de l’Àrea Bàsica Policial Alt Empordà-Figueres i de l’ATI, unitat aquesta darrera que es va fer càrrec de la investigació.

Assabentats de la identitat dels llogaters, un home francès i una dona portuguesa, els mossos van començar la seva recerca. Els van detenir el dia 28 de juny com a presumptes autors d’un delicte de tinença il·lícita d’armes i explosius: l’home al bar que la parella regentava a la urbanització de Santa Margarida i el Salatar, a Roses, i la dona en el domicili que ocupaven en el mateix edifici on hi ha el bar.

Els mossos van fer posteriorment entrades i perquisicions al domicili esmentat, en un magatzem i al bar i va ser en aquest local on la policia va trobar una altra arma de foc i munició.

Les autoritats policials investiguen a hores d’ara la procedència de les armes. També investiguen si aquestes armes haurien estat utilitzades en algun fet il·lícit a França o a l’Estat espanyol.

L’home, amb antecedents a França, va ingressar a presó després de passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres el dia 28 de juny. Pel que fa a la dona, que no té antecedents, va quedar en llibertat sense càrrecs.