'Dona i nova ciutadania' el dimecres 23 al Consell Comarcal

2011-11-18 11:00

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, gestor del Pla territorial de Ciutadania i Immigració, conjuntament amb l’Àrea d’Immigració, Diversitat i Cooperació de l’Ajuntament de Figueres, i amb el suport de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, organitzen per al 23 de novembre una nova edició de “Nos+altres, cicle de jornades entorn de la nova ciutadania”.

Aquest any es tractarà sobre “Dona i nova ciutadania” amb un programa que inclou tres xerrades, totes elles acompanyades del corresponent col·loqui. La primera intervenció, “Prostitució i immigració: mites i realitats des d’una perspectiva de drets” anirà a càrrec de Lorena Garrido Jiménez, investigadora del Grup Antígona de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La segona, “Recomanacions polítiques per a la promoció de la ciutadania activa de les dones marroquines a Catalunya”, la pronunciarà la doctora Olga Serradell, professora del Departament de Sociologia, investigadora del GEDIME i membre del CER Migracions de la UAB. Finalment, Èlia Romo, investigadora predoctoral del Departament de Semítiques (Àrea d’Estudis Àrabs i Islàmics) de la Universitat de Barcelona, dissertarà sobre “Gènere i Islam: com es gesta la legislació referent a la dona musulmana. El feminisme islàmic”.

Nos+altres és un cicle de jornades anual que té com objectiu oferir un espai de formació sobre les diferents realitats culturals que conviuen a l'Alt Empordà i, alhora, ser una eina de sensibilització que afavoreixi la convivència i la cohesió social. Les jornades estan obertes al públic en general i es pot assistir tant al conjunt de les sessions com a alguna de les conferències que s’hi desenvoluparan. La inscripció és gratuïta, però cal formalitzar-la a les àrees de Serveis Socials del Consell Comarcal o de l’Ajuntament de Figueres. Enguany la jornada també comptarà amb l'entrega dels Premis NAYRA '11 als millors projectes o idees de projecte dirigits a dona immigrada.

Fulletó NOS-ALTRES 2011.pdf (2,7 MB)