Doctor Calypso, Mali Vanili i els Clownic a la festa de l'Escala

2013-08-20 20:00

La Festa Major de l’Escala oferirà una  programació de més d’una cinquantena d’activitats  i la participació d’una vintena d’entitats i empreses locals en la seva realització, coordinada des de l’Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l’Escala.

La programació segueix l’esquema d’anys anteriors, amb un lleuger moviment de dates per tal d’aprofitar al màxim el cap de setmana. En aquest sentit, la major part d’activitats se centren del 30 d’agost al 3 de setembre, amb algunes propostes durant la setmana anterior, com ja és tradicional, com és el cas de la IV Marxa Nocturna de l’Anxova (23 d’agost), el torneig obert de tennis (del 24 a l’1), el V concurs de pesca de l’Asti i  la XXV trobada gegantera (25), la XXX Nit de la Sardana (28) i el cinema a la fresca al CER i la disco mòbil de DJ Sons (29).

Tal i com es va començar a fer l’any passat, les Barrakes i les atraccions de fira compartiran l’espai de l’esplanada de l’avinguda Francesc Macià.

L’inici oficial de la festa és el 30 d’agost, amb el pregó, que aquest any és a càrrec del prestigiós arquitecte Carlos Ferrater, el qual té segona residència a l’Escala i també inaugura una exposició on mostra part de la seva obra i projectes. Aquest any, l’entitat homenatjada per l’Ajuntament de l’Escala serà la colla gegantera, que compleix el seu 25 aniversari.

Després del pregó hi haurà una demostració de castells i la Nit Catalana, amb botifarrada i anxovada popular, jocs de Granja Catalana i concert a càrrec de Mali Vanili.

Un altre clàssic de la festa major de l’Escala és el festival nàutic i la cursa d’objectes flotants no identificats, que estan previstos pel matí del 2 de setembre, diada de Santa Màxima.

No faltaran dues grans orquestres com són la Maravella i la Principal de la Bisbal i, en el camp teatral, actuaran al pavelló poliesportiu la companyia Clownic, creada pel Tricicle per poder fer arribar els seus espectacles a més municipis. 

Altres activitats previstes inclouen la travessa de natació, rutes guiades, sardanes, cercaviles, la festa de l’escuma, un espectacle de circ i pallassos o el Corremulla.

Pel que fa referència a les Barrakes, aquest any comença l’activitat el 30 d’agost, amb el El Tour 2M13, que durà Roger Caradell i Ernest Codina, més artistes convidats, a l’esplanada de l’avinguda Francesc Macià. L’endemà, serà el torn de The Most, Sarmiento i Dr. Calypso. Finalment, Removida tancarà les actuacions a Barrakes, amb els escalencs Errant Knights i la banda de l’Agonia.

Del 30 d’agost al 3 de setembre hi haurà servei de carrilet per anar a la zona de fires a un preu de només 1 euro per persona. El recorregut és de la plaça de l’Univers a les Fires, passant per la plaça de les Escoles i a l’inversa. El servei funciona des de les 20.30h fins a la mitjanit.

El cartell d'aquest any és de Marc Pagès.