Doblet de la Colla Castellera de Figueres a Roses i Darnius

2014-08-18 09:00

La d'aquest diumenge 17 ha estat una jornada molt intensa per a la Colla Castellera de Figueres. Van actuar al matí a la Festa Major de Darnius i, a la tarda, a la de Roses on van compartir plaça per primer cop amb els Vailets de l’Empordà. 

A Roses els de la camisa lila van descarregar-hi dos castells de set el tres i el quatre de set, tot i que el primer el van desmuntar amb dosos col·locats en dues ocasions ja que presentava unes mides massa obertes per la part de dalt. L’actuació però, va començar amb tres pilars de quatre simultanis on en un d’ells s’hi va estrenar un enxaneta. El quatre de set va presentar unes mides impecables i sense moviment que van poder descarregar plàcidament i que va comptar amb l’estrena d’una castellera al pis de quarts. Al tercer intent van descarregar un tres de set també molt parat i amb les mides corregides respecte els dos intents desmuntats anteriors. 

En tercera ronda, els figuerencs van plantar un cinc de sis impecable i van rematar la feina amb el primer vano de cinc de la temporada. 

Per la seva banda els Vailets de l’Empordà van fer gairebé la mateixa actuació. Van començar amb 3 pilars de 4, van descarregar un tres de set i un quatre de set i van completar l’actuació amb un treballat tres de sis amb agulla i un vano de cinc. 

Al matí, però la Colla Castellera de Figueres va ser a Darnius on hi van descarregar quatre pilars de quatre on en un d’ells d’hi va estrenar una petita enxaneta. Pel que fa als castells van descarregar sense problemes un quatre de sis, un quatre de sis amb agulla (amb l’estrena d’un terç) i un tres de sis amb l’agulla.