Doble sessió de pel·lícules en VO de Diòptria i l'Escola Oficial d'Idiomes els dies 2, 9 i 16 de febrer

2012-01-28 12:00

Per cinquè any consecutiu l’EOI de Figueres i el Cineclub Diòptria reprenen la seva col·laboració que permet als espectadors gaudir gratuïtament de films en versió original gràcies al fet que l’EOI assumeix el cost d’aquestes projeccions. Enguany s'introdueix una novetat significativa, la duplicitat de cadascuna de les sessions per tal que el cicle arribi al major nombre d’espectadors possible i, així mateix, facilitar l’assistència de l’alumnat de l’EOI. Les sessions tindran lloc els dijous 2, 9 i 16 de febrer a les 20:30 h i les 22:30 h (hora habitual de les sessions de Diòptria).

Aquest proper dijous 2 de febrer s’iniciarà el cicle amb Das ende ist mein anfang (El fin es mi principio), una coproducció germano-italiana de l’any 2010 dirigida per Jo Baier basada en el bestseller de Tiziano Terzani. La pel·lícula gira entorn dels darrers dies d’un home extraordinari que ho ha viscut tot i, al veure propera la seva fi, decideix trucar al seu fill per tal de reunir-se amb ell per darrera vegada a la seva casa de la Toscana. La seva intenció és compartir unes valuoses converses sobre la vida que ha dut com a corresponsal de premsa al sud-est asiàtic, els canvis polítics i socials dels que ha estat testimoni, i la transformació espiritual que ha experimentat en els seus darrers anys. Però el més important per a ell, és transmetre al seu fill com prepara el terreny per a la darrera gran aventura que li queda per viure.

Les dues sessions del 9 de febrer seran les dedicades a Nowhere Boy, un biòpic britànic sobre John Lennon dirigit per Sam Taylor-Wood que ens trasllada al Liverpool de 1955, on trobarem un adolescent intel·ligent i rebel, assedegat de vida. Una família en la que sovintegen els secrets, amb dues dones enfrontades respecte al futur d’aquest noi, John Lennon: Mimi, la severa tia que l’ha criat, i July, una mare plena de vitalitat.

El cicle es clourà el 16 de febrer amb Potiche, una comèdia de François Ozon, protagonitzada per una magnífica Catherine Deneuve acompanyada en el repartiment per actors com Gérard Depardieu o Sergi López.