Divendres i dissabte el Gran Recapte espera recollir unes 550 tones de menjar a les comarques de Girona

2015-11-24 12:00

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona confia que durant la setena edició del Gran Recapte que se celebra aquest divendres i dissabte es puguin aconseguir com a mínim 550 tones de menjar. El Gran Recapte compta a les comarques gironines amb la participació de més de tres-cents punts de recollida, la majoria supermercats, però també petits establiments, centres de salut i biblioteques.

El president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, fa una crida a la mobilització perquè encara hi ha moltes famílies que no poden cobrir les necessitats alimentàries mínimes. També destaca la solidaritat dels gironins, que ha permès que el Gran Recapte hagi passat dels 18.000 quilos d’aliments recollits durant la primera edició, a 536.000 l’any passat. El que es demana són aliments de llarga durada com llet, oli, llegums cuits i conserves de peix i de carn.

La campanya comptarà amb la participació de més de 3.000 voluntaris que seran els encarregats de fer torns a cadascun dels establiments de la demarcació. A pocs dies de la recollida, encara falten alguns voluntaris per establiments de Figueres, Calonge, Girona, Banyoles, La Bisbal d’Empordà i per realitzar feines de transport. A més de la participació de les cadenes de supermercats i petits comerços, el Gran Recapte també compta amb la col·laboració de nombroses empreses, organitzacions, institucions i associacions que fan donacions i organitzen recollides d’aliments.

A tot Catalunya el Gran Recapte mobilitzarà prop 25.000 voluntaris per cobrir gairebé 2.500 punts de recollida. L’any passat els quatre Bancs dels Aliments catalans van aconseguir 4.686 tones de menjar. Es calcula que actualment, un 20% de la població de Catalunya viu en una situació de pobresa i precarietat alimentària.