Divendres es presenta l'Assemblea Nacional Catalana Alt Empordà a La Cate

2012-01-25 20:00

Divendres a un quart de nou del vespre es presenta l'assemblea comarcal de l'ANC a l'Alt Empordà. L'acte, que comptarà amb diferents intervencions, es farà a La Cate. Dani Abad, Narcís Oliveras, Jaume Sobrequés, Camil Ros, Isabel Clara Simó, Jordi Martí i Jaume Soler s'adreçaran als assistents. També hi haurà música en directe amb Josep Tero, Joanjo Bosk i Carles Coll.

L’objecte de l’Assemblea Nacional Catalana és la conscienciació i la mobilització de la majoria de la població de Catalunya per tal que es puguin aconseguir, de forma pacífica i democràtica, aquests objectius nacionals:

1r. Recuperar la independència política de Catalunya mitjançant la constitució d’un Estat de dret, democràtic i social.

2n. Accedir a la independència exercint el dret d’autodeterminació nacional reconegut i proclamat pels Pactes internacionals dels drets humans de les Nacions Unides del 1966 i pels altres instruments i la jurisprudència emesos d’aleshores ençà, en el mateix sentit, per les diferents instàncies internacionals i europees.

3r. Formar una majoria al Parlament de Catalunya que encomani al Govern de la Generalitat la convocatòria d’un plebiscit d’autodeterminació nacional sota garanties internacionals, i, si el poble català s’hi pronuncia favorablement, o bé si l’Estat espanyol no permetia el lliure exercici d’aquest dret, que proclami la independència nacional i constitueixi l’Estat català sobirà.

4t. Tractar amb la Unió Europea, un cop s’hagi establert l’Estat català i se n’hagi aprovat la Constitució mitjançant referèndum, la permanència de Catalunya dins la Unió, amb el nou estatus de membre de ple dret i alhora gestionar el reconeixement de Catalunya per les Nacions Unides i per cadascun dels seus estats membres.