Diumenge s'inauguren les obres de rehabilitació del Castell Palau de l’Abat de Vila-sacra

2011-02-04 17:00

Francesc Francisco-Busquets, Subdelegat del Govern a Girona, juntament amb l’alcaldessa de Vila-sacra, Maria Carme Barceló, inauguraran el proper diumenge al matí les obres de rehabilitació del Castell Palau de l’Abat, un conjunt d’edificis que està declarat Bé Cultural d’Interés Nacional. També hi assistiran el delegat del Govern, Eudald Casadesús, i el director general del Patrimoni Cultural, Joan Pluma.

Les obres realitzades al conjunt monumental del Castell Palau de l’Abat de Vila-sacra han estat finançades a càrrec de l’1% Cultural, el programa del Govern d’Espanya destinat a la recuperació del patrimoni històric. Del conjunt originari es conserva una torre medieval del segle XII que hauria tingut les funcions de Torre de l'Homenatge i al seu voltant es troben diversos edificis que presenten elements arquitectònics d'èpoques posteriors, gòtics i renaixentistes, i també modificacions i afegits encara més moderns.

Les obres realitzades ara comprenen la recuperació i rehabilitació del conjunt del Palau de l'Abat, així com la construcció d'un petit edifici al costat sud d'aquests edificis. La finalitat perseguida era recuperar el conjunt de petits edificis històrics per desenvolupar-hi actes culturals i socials. D'aquesta manera, en els edificis s'ubicaran la seu de les dependències administratives de l'Ajuntament de Vila-sacra, les dependències de la Llar de jubilats, la biblioteca i arxius municipals i una sala d'exposicions. En definitiva, s'han aconseguit aglutinar totes les dependències municipals i els equipaments socioculturals del municipi en el centre de la població.

L'obra ha estat finançada en la seva totalitat pel Ministeri de Foment (Secretaria d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes) per un import total de 1.736.920,9 euros. Les obres es van iniciar l'any 2007, van estar paralitzades en trobar-se restes d'un antic cementiri i es van finalitzar l'any 2010.