Diumenge es viura el punt més algid de l'onada de calor

2015-06-26 13:00

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la situació meteorològica dels propers dies es caracteritzarà per la presència de les altes pressions i per l’arribada d’una massa d’aire molt càlid provinent del nord d’Àfrica.

Es preveuen temperatures màximes que superaran els valors habituals per l’època de l’any. Durant el cap de setmana oscil·laran entre 28 i 33 ºC al Pirineu i litoral, entre 34 i 39 ºC a Ponent i l'interior de les Terres de l'Ebre, i entre 30 i 35 ºC a la resta. El punt àlgid de la calor s’assolirà diumenge, quan es podrà arribar als 40 ºC a punts de Ponent i de les Terres de l’Ebre.

La predicció a mitjà termini indica que l’anticicló s’enretirarà cap a l’est tot i que la massa càlida continuarà afectant Catalunya. Això farà que, malgrat que les temperatures puguin baixar lleugerament, es mantingui l’ambient molt calorós arreu, amb valors entre 27 i 32 ºC al litoral i entre 33 i 38 ºC a la resta del país.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill per onada de calor.


 

Lloc de cerca