Diumenge es presenta el llibre dels Special Olympics a Figueres

2010-10-06 14:18

Amb el títol de Olimpíada a Figueres. 10 anys del somni més special, Edicions Brau publica un llibre que rememora el que van ser els Jocs Special Olympics que es van celebrar a la ciutat de Figueres el mes d’octubre de l’any 2000. El llibre serà presentat en un acte públic que tindrà lloc al Teatre Municipal el Jardí, el diumenge 10 d’octubre, a les 6 de la tarda. Presentat pel periodista Francesc Cruanyes, a l’acte s’hi projectarà un video resum del que van ser els jocs fa 10 anys, i s’interpretaran la Cançó de la Carlota, d’Andreu Bassagañas i Paloma Gómez i Donem-nos les mans, l’himne dels jocs composat per Jordi Cristau.

Olimpíada a Figueres. 10 anys del somni més special és un recull de fotografies originals de Conxi Molons i Xavier Torner, que es complementen amb uns textos del periodista Alfons Gumbau, que – a partir d’una subjectiva tria de paraules col·locades en ordre alfabètic- reviuen els moments principals d’aquell esdeveniment així com les sensacions i emocions viscudes per totes les persones que van participar-hi: des dels mateixos atletes, les seves families i preparadors, als organitzadors, entre els quals van destacar més de 1200 voluntaris. La publicació, que ha estat possible gràcies al suport de 21 empreses que ja van col·laborar en els jocs d’aquell moment, es complementa amb un pròleg de Joan Armangué, alcalde en el 2000, i un epíleg de Pere Cabrafiga, Coordinador General dels Jocs Special Olympics Figueres 2000.

El volum es podrà adquirir en el decurs de l’acte de diumenge i, posteriorment a les llibreries. Els beneficis que generi seran per a la Fundació Tutelar de l’Empordà, entitat nascuda poc després dels jocs, la finalitat de la qual és la tutela de persones amb disminució que hagin estat declarades incapacitades judicialment.