Dissabte de Triumvirat a l'Escala

2012-05-12 09:00

Aquest dissabe, 12 de maig, se celebra la XVII fira grecoromana Triumvirat Mediterrani, que concentrarà més que mai les activitats a l’entorn de la Platja i en un sol dia. L’objectiu és apropar al màxim l’activitat a la zona comercial i maximitzar la seva força dinamitzadora. 

Aquest any s’arriba a la dissetena edició i s’han preparat una quarantena d’activitats. El mercat obrirà les portes a partir de les onze del matí, amb més d’una cinquantena de parades als carrers més propers a la Platja. Precisament a la Platja es concentraran les activitats de reconstrucció històrica grecoromana. Així, s’hi podrà conèixer com eren els salaons, l’encuny de moneda, la ceràmica, la medicina i la cosmètica romanes, entre d’altres, a més de la possibilitat de passejar amb una biga romana, fer tir amb arc o anar en poni. 

Així, com a novetat d’aquest any, les activitats de recreació històrica, que fins ara es concentraven a la Mar d’en Manassa, es traslladen a la Platja, per tal de crear una major interelació entre tots els actes. D’aquesta manera, el campament romà, preparat per la Legió V Macedònica I Cohort II Centúria de Blanes, es farà en aquest espai, on es mostrarà com era la vida quotidiana en un campament i les tècniques militars bàsiques de l’època.

No fallarà a la fira una de les activitats amb més èxit, la lluita de gladiadors que es fa sobre la sorra de la Platja, amb la participació novament del grup Excalibur. També es faran visites guiades gratuïtes a Empúries i les activitats infantils es trobaran a la Riba. 

Una de les noves activitats, el taller Roma Victrix, que permet a qui ho desitgi formar part per una estona d’una de les mítiques legions que van formar l’imperi més gran d’Europa, es farà al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries.

Com cada any, a més dels actes lúdics, el Triumvirat Mediterrani inclou també un caràcter divulgatiu. En aquest sentit, la conferència d’aquest any serà a càrrec de Gustau Vivar, responsable del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, que parlarà de “El comerç marítim d’època clàssica fins als nostres dies a Empúries i l’Escala”.