Dipsalut instal·la desfibril·ladors a Peralada, Vilamalla i Sant Pere Pescador

2011-12-12 13:30

Entre aquest dimarts 13 i el divendres 16 de desembre, Dipsalut preveu instal·lar 17 desfibril·ladors més a una desena de municipis gironins. Tres d'aquestes poblacions són de l'Alt Empordà: Peralada, Vilamalla i Sant Pere Pescador. També n'hi haurà a Albons, Verges, Canet d’Adri, Sant Gregori, Ullà, Corçà, Sant Feliu de Pallerols i Viladrau. A Peralada hi haurà un DEA al Centre Social, a Vilamalla un a la façana de l’Ajuntament i un altre al camp de futbol) i a Sant Pere Pescador, on ja n'hi ha un al camp de futbol, s'instal·larà el segon al poliesportiu.

Els desfibril·ladors fixos estan protegits per columnes que es col·loquen en espais públics, sempre a l’exterior, amb l’objectiu que siguin accessibles les 24 hores. Aquestes columnes estan connectades al  sistema de geolocalització del  Sistema d’Emergències Mèdiques - SEM – per tal que  pugui enviar ràpidament una ambulància al lloc fels fets.

Dipsalut implanta desfibril·ladors als municipis de les comarques gironines amb l’objectiu de reduir el temps de resposta davant aturades cardíaques extrahospitalàries i, per tant, disminuir la mortalitat per aquesta causa. Fins el moment, els desfibril·ladors implantats per Dipsalut ja han permès recuperar dues víctimes de parada cardiorespiratòria.