Diòptria porta a Figueres els directors del documental 'Ciutat morta'

2014-11-03 08:00

El proper dijous 6 de novembre (21:00), Xavier Artigas i Xapo Ortega, directors de Ciutat morta seran a la sessió del Cineclub Diòptria a La Cate per presentar el documental que es projectarà per primera vegada a la comarca de l’Alt Empordà. L'entrada és lliure amb taquilla inversa.

Ciutat morta neix amb la voluntat de denunciar les sentències condemnatòries del 'cas 4F', en què van ser condemnades nou persones per la seva suposada relació amb l'agressió a un agent de la Guàrdia Urbana, el 4 de febrer del 2006, al carrer Sant Pere Més Baix de Barcelona. Una de les persones condemnades, Patricia Heras, es va suïcidar el 26 d'abril del 2011 durant un permís penitenciari. Uns anys després del 4F, dos policies que havien declarat contra les persones detingudes van ser declarats culpables de tortures en un altre cas, i condemnats a dos anys i tres mesos de presó i a vuit anys i tres mesos d'inhabilitació 

El propòsit del documental és donar a conèixer "la veritat sobre un dels pitjors casos de corrupció policial a Barcelona, la ciutat morta". Els directors del documental consideren que tot plegat és "una història d'impunitat policial, amb dosis de racisme i classisme, i de vulneració dels drets fonamentals". Un dels aspectes principals de Ciutat morta és "donar visibilitat al cas" i per això seran aquí aquest proper dijous, per presentar el seu treball i realitzar un col·loqui amb els espectadors després del visionat del film.