Dijous surrealistes amb tres projeccions a Figueres

2022-08-01 16:00

Aquest dijous, 4 d'agost s'inicia el cicle "Dalí nocturn. Films surrealistes", en el marc de la campanya Dalí de Figueres. Tindrà lloc a la plaça Gala-Salvador Dalí a dos quarts de deu del vespre. Durant tres dijous d'agost es projectaran films concebuts per Salvador Dalí juntament amb altres artistes. El cicle es fa amb la col·laboració del Cineclub Dioptria i l'entrada és gratuïta.

La programació comença aquest dijous 4 d’agost amb "Un chien andalou" de 1929. Dirigida per Luis Buñuel amb guió de Luis Buñuel i Salvador Dalí. La presentació la farà Àngel Quintana, catedràtic d’Història i Teoria del Cinema.

Una setmana després, el dijous 11 d’agost es projectarà "L’Âge d’or" de l'any 1930. Dirigida per Luis Buñuel amb guió de Luis Buñuel i Salvador Dalí. En aquesta ocasió la introducció anirà a càrrec d'Imma Merino, periodista i crítica de cinema.
 
La tercera sessió serà el dijous 18 d’agost amb "Impressions de la Haute Mongolie. Hommage à Raymond Roussel" de l'any 1975. Dirigida per José Montes-Baquer. amb la col·laboració de Salvador Dalí. El crític d'art, Eudald Camps, en farà la presentació.