Dijous s'estrena el mercat Empordà Selecte a la plaça de l'Estació de Figueres

2011-11-28 17:00

La plaça de l’Estació de Figueres serà l’escenari, aquest dijous, de la primera edició del mercat Selecta Empordà. Aquest dilluns s’ha fet l’acte protocol·lari de signatura del conveni entre els organitzadors, l'Associació de Veïns de la plaça de l’Estació i l’alcalde Santi Vila per fer-lo possible. Aquest dijous es farà un acte inaugural a les 11 hores.

Centrat en productes empordanesos de qualitat -tant alimentaris com artesanals- l’Empordà Selecte comptarà amb una vintena de parades amb un horari que anirà de les nou del matí a les cinc de la tarda, aproximadament. Es tracta d’una iniciativa que neix amb l’objectiu d’enfortir la visió de Figueres com a ciutat de mercats i per dinamitzar comercialment el barri.

Coincidint amb el mercat també es faran tallers i activitats paral·leles relacionades amb algunes de les parades. Per exemple el primer dia de mercat, l’1 de desembre, el protagonisme serà per Mas Marcè, que realitzarà activitats relacionades amb la producció dels formatges de cabra i de la llana. L’oferta de l’Empordà Selecte es completarà amb un estand d’informació i turisme, a més d’un que ocuparà de forma rotativa una associació sense ànim de lucre. En la primera edició aquesta parada serà per la Fundació Oncolliga de Girona.

Regal dels Marxants
Coincidint amb la primera edició de l’Empordà Selecte, els Marxants de la plaça del Gra i de la plaça Catalunya posen funcionament una campanya per Nadal, regalant 800 euros en productes. Per participar-hi només cal fer compres superiors als 10 euros a qualsevol de les parades dels mercats de dimarts, dijous i dissabte, on es donaran les butlletes.