Dia Internacional del Teatre a La Cate el diumenge 24 amb 13 representacions

2013-03-19 07:00

Tal com va començar a fer fa dos anys, l’Aula de Teatre Eduard Bartolí ha organitzat la celebració del Dia Internacional del Teatre a Figueres, que avançarà al diumenge 24 de març per tal de facilitar la participació de intèrprets i espectadors a la festa. Els actes tindran lloc a La Cate, i seran gratuïts. 

Al llarg de tot el dia hi haurà diferents representacions de fragments d’obres, aproximadament des de les 11:30 del matí fins a les 8 del vespre. L’acte central després del qual es farà la fotografia amb tots els participants (intèrprets i públic), tindrà lloc al mig dia (aproximadament a les 13:00). Abans i després hi haurà tretze representacions, sis de les quals són dels diferents grups de l’Aula de Teatre Eduard Bartolí, i també dels grups: La Passió de Sant Climent Sescebes, Dolça Tardor de Figueres, La Totxana de Vilafant, Experiments Teatrals Empordanesos de Peralada, Elenc Santperenc de Sant Pere Pescador, i A mossegades de Figueres, els quals s’han integrat a la celebració.

L’Institut Internacional del Teatre (ITI, en les seves sigles en anglès) va instituir la celebració del dia mundial del teatre l’any 1961. Cada any, una important personalitat relacionada amb les arts escèniques escriu un missatge que serà reproduït al llarg del planeta durant els diferents actes de commemoració que s’organitzen el dia 27 de març. 

A la festa figuerenca i empordanesa hi estan convidades totes les persones vinculades al món del teatre, entenent com a tals no només les actrius i els actors; directors, escenògrafs, figurinistes, il·luminadors; músics i ballarins; tramoies, electrotècnics, sonoristes, utillers, i personal de teatre, sinó també crítics i mitjans de comunicació i d’una forma molt especial, els espectadors, sense els quals el teatre no existiria.