Deu detinguts a Figueres per furtar productes valorats en més de 4.900 euros en set establiments

2010-10-27 12:56

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà-Figueres van detenir el dia 23 d’octubre nou persones, la majoria amb residència a l'Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autores de diversos delictes de furt. La Guàrdia Urbana de Figueres va detenir un desè membre del grup. Entre tots haurien comès, presumptament, els furts denunciats aquell mateix dia en set establiments comercials de Figueres.

A primera hora de la tarda del dissabte 23 d’octubre una dotació de la Guàrdia Urbana de Figueres es va adreçar a un comerç del centre de la ciutat alertada de què s’hi podria estar cometent un robatori. Com van constatar els agents en arribar-hi, els responsables de la botiga havien detectat que un grup de persones hi estaven furtant, els treballadors de l’establiment van decidir baixar la reixa per evitar que aquestes persones fugissin. La patrulla de la Guàrdia Urbana de Figueres va detenir una dona, Roxana T, que no havia pogut sortir de la botiga i que portava una bossa folrada d’alumini on hauria col·locat les peces de roba que hauria intentat furtar.

Pocs minuts després una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana dels mossos d’esquadra va detenir una altra dona, Daniela F, que hauria aconseguit sortir de l’establiment, però que el responsable de la botiga hauria seguit. Aquesta dona també portava una bossa folrada d’alumini, a més d’una altra bossa amb una gran quantitat de roba procedent de tres botigues.

Els mossos també van saber que la resta de membres del grup s’haurien dirigit a l’estació de trens, efectius de Seguretat Ciutadana dels mossos s’hi va adreçar i van detenir vuit persones més. Gràcies a l’ajuda dels vigilant de seguretat i de l’encarregat de l’establiment que havia donat el primer avís, es van localitzar aquetes persones en un tren, que havia de sortir en direcció a Barcelona. Aquestes persones portaven, en total, dues bosses de grans dimensions plenes de roba i calçat, tres bosses folrades amb alumini i una armilla amb tot de butxaques amples A més, a una de les detingudes, Cruz Maria LE, els mossos li van trobar un jersei amagat entre la seva pròpia roba i unes tenalles amagades als pantalons. El valor dels articles sostrets per les deu persones detingudes en fins a 7 establiments comercials superava els 4.900 euros.

Els detinguts van passar a disposició judicial ei dia 24 d’octubre i van quedar en llibertat amb càrrecs. La meitat dels membres del grup (Roxana T, Iuliana S, Gheorghe-Iiviu V, Florin Cristian N i Florin Viorel B) tenien antecedents.