Detinguts dos homes in fraganti dins un dipòsit de vehicles de la Jonquera per danys i robatoris a 13 turismes

2019-01-09 18:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Jonquera van detenir, el dia 4 de gener en aquest municipi, dos homes de 27 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de la població i amb domicili desconegut, com a presumptes autors de dotze delictes de danys i un delicte de robatori amb força a interior de vehicle.

La tarda del 4 de gener, mentre agents d’aquesta comissaria estaven duent a terme tasques de seguretat ciutadana per la població de la Jonquera, van ser requerits per adreçar-se a la N-II, al punt quilomètric 774, ja que el treballador d’una empresa alertava que dins un recinte hi havia dues persones ocultes.

Quan els mossos van arribar al lloc dels fets van constatar que es tractava d’una empresa de dipòsit de vehicles protegida, en tot el seu perímetre, per una tanca de dos metres d’alçada. El treballador els va indicar que havia dos homes amagats dins d’una autocaravana, el quals haurien saltat la tanca per accedir dins el recinte.

Els agents van observar que aquest vehicle tenia el vidre posterior trencat i que l’interior estava tot regirat. Els agents van localitzar dos homes amagats en un llit i els van detenir.

La investigació dels mossos van determinar que aquests mateixos homes eren els autors de danys a 12 vehicles perpetrats entre els dies 24 i 27 de desembre a la mateixa empresa. Tots els vehicles estaven estacionats en dipòsit i presentaven fractura als vidres.

Els responsables del dipòsit, a part dels vehicles danyats també van localitzar un tretzè cotxe saquejat, amb el vidre davanter dret trencat, i on de dins hi faltaven diversos objectes.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 5 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat.