Detinguts a Roses tres homes que transportaven una furgoneta amb 450 quilos d'haixix oculta en un camió

2020-02-13 11:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Girona van detenir el 4 de febrer tres homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar a principis del mes de febrer quan els Mossos van tenir coneixement que un grup de persones amb domicili a Roses s’estaria  dedicant a transportar haixix en vehicles des del sud de l’Estat espanyol a França.

Fruit de les indagacions policials els policies van identificar un dels membres del grup, que ja tenia antecedents policials per fets similars, i van localitzar un camió amb les plaques de matrícula canviades en un descampat de la urbanització de Santa Margarida de Roses, molt a prop del seu domicili.

Els investigadors van constatar que el grup estava integrat per tres homes que transportaven la droga en una furgoneta de lloguer fins a una nau industrial a Roses, on la deixaven uns dies per veure si la policia els havia seguit. Posteriorment carregaven el furgó en el remolc d’un camió per traspassar així la frontera amb França. A més, com a mesura de seguretat utilitzaven un turisme, també de lloguer, que conduïa un dels arrestats i que tenia la funció de cotxe pilot amb la finalitat de detectar la presència de possibles controls policials.

El dia 5 de febrer els agents van observar com el camió amb plaques canviades i el turisme que feien servir de cotxe pilot s’adreçaven a una nau industrial al polígon industrial Vilamalla de Roses i com minuts després tornaven a sortir tots dos vehicles.
Els investigadors van aturar el camió i van comprovar que a l’interior del remolc hi havia carregada la furgoneta de lloguer dins de la qual hi havia quinze fardells de 30 quilograms cadascun d’haixix.

Davant aquests fets els mossos van arrestar el conductor i unes hores més tard van detenir els altres dos homes que havien participat en el transport de la mercaderia.

Els tres detinguts, de nacionalitat espanyola i de 40, 42 i 56 anys, van passar a disposició judicial el 8 de febrer i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs pel tercer i presó provisional per als altres dos.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.