Detinguts quatre homes per cometre furts amb el mètode dels falsos policies a Roses

2010-09-20 17:54

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà - Roses han detingut quatre homes per a cometre furts, amb el “modus operandi” dels falsos policies. Les detencions es van produir el dia 16 de setembre, poc després que els lladres haguessin enganyat una parella de turistes al municipi de Roses. A dos dels detinguts, els mossos els atribueixen un altre fet, comès a l’agost exactament amb el mateix sistema.

Els detinguts, tots amb domicili a Barcelona, són Marian Cristian C., de 45 anys; Florian M, de 49 anys, Nicolae Marius C., de 30 anys, i Marian Boby C, de 28 anys. Els mossos van detenir els quatre homes com a presumptes autors d’una falta d’estafa bancària, un delicte de furt i un delicte d’usurpació de funcions públiques pel fet ocorregut aquest setembre. A Marian Body C. i Florian M., la policia també els va detenir com a presumptes autors d’un delicte d’usurpació de funcions públiques, una falta de furt i una falta d’estafa bancària pel fet denunciat l’agost.

La setmana passada, a la urbanització de Santa Margarida de Roses, una parella estrangera d’edat avançada es va trobar un home, suposadament italià, que va demanar-los si li podien indicar on era l’estació d’autobusos. De seguida es van acostar al grup dos homes més que van presentar-se com a policies -si bé no van ensenyar cap acreditació.

Els dos policies falsos van dir, en anglès, que estaven buscant drogues i documents falsos, de manera que primer van escorcollar el suposat ciutadà italià i després una de les víctimes (l’home). A tots dos els van agafar la cartera i van fer veure que n’examinaven el contingut (fins i tot van olorar els documents i les targetes de crèdit). A més, van demanar a la víctima que marqués el número secret de les seves dues targetes en un aparell lector que duien per, suposadament, comprovar si eren autèntiques. Fet aquest tràmit, els lladres van simular que retornaven les targetes al ciutadà i, immediatament, els falsos policies i el fals turista italià van arrencar a córrer cap a un cotxe que els estava esperant. En aquell moment la parella es va adonar de l’engany i que els havien furtat les targetes de crèdit i diners.

Les víctimes van alertar els mossos i, al cap de poca estona, una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Roses va localitzar, a la carretera N-II, a l’alçada del municipi de Vilamalla, un vehicle que coincidia plenament amb el que s’estava buscant. Els mossos van interceptar el turisme sospitós, que estava ocupat per quatre homes la descripció de tres dels quals coincidia amb la dels autors del furt.

Les gestions que els mossos van fer a partir d’aquell moment van permetre comprovar que dos dels detinguts havien participat, presumptament, en un furt pràcticament idèntic denunciat el 31 d’agost i ocorregut també a la urbanització de Santa Margarida de Roses. A la víctima –novament un ciutadà estranger d’edat avançada-, els lladres li van prendre tres targetes de crèdit que, com en el cas del setembre, van utilitzar.

Els quatre detinguts, tots amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.