Detinguts 6 homes que robaven vies de tren a Palau de Santa Eulàlia i Sant Mori

2011-05-30 17:00

Segons s'ha informat avui els mossos d’esquadra de Roses van detenir el passat 16 de maig a Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà) Carles BR, de 37 anys, Jesús SP, de 35 anys, i Luís de HM de 52 anys, tots veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un delicte de furt. Pels voltants de les 9 del matí, agents uniformats de la comissaria de Roses van adreçar-se a la població de Palau de Santa Eulàlia, en un tram de la via fèrria, ja que presumptament tres homes estaven carregant vies de tren en una furgoneta.

Quan els agents van arribar al lloc, van localitzar una furgoneta i tres persones que tallaven vies de tren i que les carregaven al vehicle. Concretament els homes estaven carregant un tros de via tallada de dos metres de llargada i un pes de cinquanta quilos. Dins de la furgoneta, ja en tenien tallades i carregades un total de quatre, i fora del vehicle ja en tenien uns vint trossos més apunt per ser carregats. Per tal de tallar les gruixudes vies, els detinguts estaven utilitzant una llança tèrmica professional (talladora d’acer) la qual funciona alimentada per oxigen i gas butà. Els agents van esbrinar que les vies que sostreien pertanyen a vies ferroviàries velles i que l’únic objectiu era sostreure’ls per vendre el ferro.

Pocs dies després, el 24, prop del cementiri de Sant Mori, els mossos van detenir in fraganti tres homes més per sostreure també vies de tren. Els fets van ocórrer pels voltants de les cinc de la tarda i en aquesta ocasió els mossos es van trobar una furgoneta amb un remolc descobert que estava carregat de trams de vies. El modus operandi com en l’anterior cas, tallar el rail a trossos, en aquesta ocasió amb una radial.

Els mossos van poder comissar un generador de gasoil (per alimentar la radial), una radial, dos radiotransmissors (per avisar de la presència policial), un comprovador estàtic de tensió, un bidó de benzina, un trepant elèctric, 9 discos d’acer per la radial, guants de treball, un martell i diverses eines de treball com un metre o un cubell. Els detinguts són: Daniel AD, de 34 anys, Pablo DH, de 32 anys, i José SA, de 45 anys, tots veïns de Sant Miquel de Fluvià. Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.