Detingut un home a Figueres per cinc robatoris a interior de vehicle en sis dies

2011-03-25 17:00

Segons s'ha informat avui divendres els mossos d’esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat 20 de març Abdelilah B., de 29 anys, veí de la mateixa localitat, com a presumpte autor de cinc robatoris amb força a interior de vehicle, un delicte de furt d’ús de vehicle i per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat.

El 12 de març els mossos de la unitat de seguretat ciutadana van tenir coneixement de la denúncia d’una veïna de Figueres pel robatori del seu vehicle, que tenia estacionat a la carretera de Roses (Figueres). Els mossos van iniciar la investigació, que va concloure que l’autor del robatori havia utilitzat el cotxe per desplaçar-se a Castelló d’Empúries. Un cop allà va dur a terme un segon robatori amb força a interior de vehicle d’un veí i agafar-ne la ràdio. Els mossos van poder recuperar el turisme el 18 de març a Figueres. Aquest presentava forçament a la porta davantera i també havien sostret la ràdio, dos parells de patins, i dos jocs de genolleres i canyelleres, el dipòsit de benzina també era buit.

El dia 19 de març, i amb poc temps entre robatori i robatori, el mateix individu va cometre presumptament dos robatoris amb força a l‘interior de dos vehicles, estacionats tots dos al mateix carrer de la població de Figueres. Va sostreure l’equip de ràdio dels dos cotxes.

El dia 20 de març els mossos van rebre l’avís que s’estaria produint un robatori a l’interior d’un cotxe estacionat en un carrer de Figueres. Quan la patrulla va arribar al lloc dels fets van veure la finestra davantera d’un vehicle esmicolada i un individu dins del cotxe, aquest en veure’s sorprès va empentar a un dels agents. L’home va sortir corrents mentre que el segon agent que també va rebre una empenta el va poder atrapar i detenir en un carrer pròxim.

El detingut, Abdelilah B., va llançar un tornavís al terra i se li va localitzar al cim unes ulleres de sol. Del vehicle robat també faltava una caixa petita i un maletí amb eines a l’interior.

Amb les comprovacions posteriors, els mossos de la unitat d’investigació de Figueres, van poder imputar al detingut tots els fets abans esmentats i tancar el cas el 21 de març.

Abdelilah B., a qui consten antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.