Detingut a la Jonquera per fugir d'un control, conduir en estat etílic i causar danys a un vehicle policial

2017-02-02 11:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la l’Àrea Regional de Trànsit del sector de Figueres van detenir ahir dimecres 1 de febrer un home, de 27 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, un delicte de danys i un delicte de resistència, desobediència greu als agents de l’autoritat.

Passada la mitjanit del mateix dia 1, vàries patrulles de mossos estaven fent un control d’alcoholèmia al quilòmetre 776.3 de la carretera N-II, dins el terme municipal de la Jonquera. A les 00.15 hores van intentar aturar un turisme, el conductor del qual va accelerar sobtadament i va estar a punt d’atropellar un dels agents. El vehicle va fugir a gran velocitat i els mossos el van perseguir per interceptar-lo.

Durant la fugida el conductor va circular a gran velocitat, passant semàfors en vermell i envaint diverses vegades el carril de sentit contrari. Va entrar a l’autopista AP-7 fins l’àrea de servei Porta Catalana, on va circular temeràriament per la zona del pàrquing. Finalment una patrulla va barrar el pas de la sortida del pàrquing i el vehicle escàpol va col·lidir contra el vehicle policial i els mossos van poder detenir el conductor.

El vehicle estava ocupat per dos homes i el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Li van realitzar la prova d’alcoholèmia, la qual va donar un resultat positiu de 0.52 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.

L’home va quedar detingut per conduir temeràriament, sota els efectes de l’alcohol, causar d’anys al vehicle policial i per resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar l’1 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.