Detingut un jove francès que va envestir un cotxe dels Mossos a la Jonquera

2011-09-13 17:00

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector Figueres, van detenir la matinada del dia 12 de setembre, a la Jonquera, Foued B, de 19 anys i veí de Perpinyà, com a presumpte autor d’un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat i un altre delicte contra la seguretat del trànsit (per conduir de forma temerària i sota els efectes de begudes alcohòliques).

Cap a un quart de quatre de la matinada del dia 12 de setembre, els agents de trànsit es trobaven a la carretera N-II, punt quilomètric 774, municipi de la Jonquera, fent un control de prevenció de drogues i alcohol.

Mentre es desenvolupava el control els agents van fer indicacions al conductor d’un vehicle, que circulava direcció França, per tal que s’aturés, però aquest va fer cas omís i va accelerar la marxa. Immediatament els mossos van seguir el turisme francès i van veure com anava incrementant la velocitat envaint el sentit contrari en diverses ocasions, provocant que alguns vehicles que circulaven en l’altre sentit l’haguessin d’esquivar.

Els mossos van aturar finalment el cotxe fugitiu abans que aquest passés per l’antiga duana del Pertús fent senyals clares al seu conductor, però just abans, tot i que semblava que el conductor disminuïa la marxa i el cotxe patrulla es trobava a punt d’interceptar-lo, el conductor escàpol va augmentar la velocitat i va envestir el cotxe dels mossos lateralment.

Els agents, que van resultar ferits lleus, van poder sortir del cotxe, identificar i detenir el conductor infractor, que va resultar ser Foued B.

Els mossos van fer les proves de drogues i alcohol a Foued B, i van constatar que donava positiu en drogues i marcava una taxa de 0,48 mg/l en aire expirat, gairebé el doble de la taxa màxima permesa.

El conductor, que no té antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el mateix dia 12, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.