Detingudes dues persones que estaven robant a la deixalleria de Figueres

2011-07-08 14:30

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Alt Empordà i la Guàrdia Urbana de Figueres van detenir el dia 5 de juliol de 2011, Ahmed EH de 55 anys i Mohamed J, de 36 anys, tots dos veïns de Figueres com a presumpte autors d’un delicte de robatori amb força. A més, a Ahmed EH se li van imputar els delictes de resistència i desobediència als agents de l’autoritat, danys i atemptat als agents.

Cap a tres quarts d’onze de la nit del dia 5 de juliol, els mossos de Figueres van saber que s’estava produït un robatori dins de la deixalleria de Figueres on hi hauria unes persones agafant objectes de metall. En arribar al lloc, la patrulla va observar una persona que saltava la tanca i fugia corrents, mentre que un altre home s’introduïa dins d’una furgoneta i iniciava la marxa amb la porta del darrera oberta. Els mossos van seguir la furgoneta en direcció al Far d’Empordà, mentre una patrulla de la Guàrdia Urbana es dirigia a la deixalleria per tal de localitzar l’home, que hauria marxat a peu del lloc.

Els agents dels mossos van indicar al conductor de la furgoneta, amb senyals acústics i lluminosos que s’aturés, però aquest no va fer cas de les indicacions dels agents i va continuar seva fugida sense respectar la normativa viària. Una segona patrulla de mossos va aconseguir posar-se davant de la furgoneta, que ja es trobava ja a la carretera de Llançà, per tal de poder aturar el vehicle. En un primer moment la furgoneta va disminuir la velocitat, però després en lloc d’aturar-se, va donar gas i va envestir la patrulla de mossos. Malgrat això, els agents van aconseguir aturar completament la furgoneta, identificar el seu conductor i detenir Ahmed EH.

Mentrestant la patrulla de la Guàrdia Urbana de Figueres localitzava la segona persona que havia marxat de la deixalleria, en un carrer de Figueres. Després d’identificar-lo, van detenir Mohamed J com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força. Els dos detinguts, del quals Mohamed J té antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 6 de juliol.