Detingudes dues persones que es feien passar per falsos policies a Roses per furtar

2011-07-26 18:30

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses van detenir el vespre del dia 21 de juliol Paul Iulian V. de 31 anys, veí de Gavà i Gheorghe Remus M. de 33 anys i veí de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte d’usurpació de les funcions públiques i un altre de furt.

La tarda del dia 21 de juliol, els agents dels mossos d’esquadra van tenir coneixement que dues persones s’haurien fet passar per policies a la zona de Santa Margarida, dins la població de Roses i haurien realitzat un furt a un turista i ho haurien intentat amb un altre.

Ràpidament els agents van muntar un dispositiu per tal de localitzar els autors dels fets. Una patrulla els van veure dins d’un vehicle, fugint per la carretera C-260, a Castelló d’Empúries. Una vegada aturat el cotxe i identificades les dues persones, els mossos van detenir Paul Iulian V. i Gheorghe Remus M. per un delicte d’usurpació de les funcions públiques i furt.

Aquests dos homes anirien conxorxats amb unes altres dues persones i formarien en total un grup de quatre. El modus operandi utilitzat seria el següent: dues persones d’aquest grup, interceptarien el turista, generalment d’edat avançada, i li demanarien de fer una foto, fent-se passar també per turistes. Una vegada entaulada la conversació, apareixerien les altres dues persones del grup i es farien passar per policies que estarien fent un control rutinari.

Aquests falsos policies els identificarien a tots (víctima i els falsos turistes) i els demanarien les targetes de crèdit, per comprovar una suposada sostracció. Òbviament els falsos turistes donarien les targetes i quan se’ls hauria preguntat el número secret el donarien amb naturalitat.

Una vegada fet això, aquestes persones tornarien la documentació i es quedarien amb alguna de les targetes de la víctima, tot marxant amb celeritat del lloc. Quan la víctima s’adonés que li falta alguna targeta, el grup ja hauria marxat. Les víctimes acostumen a ser estrangeres. Per evitar ser víctimes d’aquest estafa, es recomana que demanin als policies que ensenyin les seves credencials. Els detinguts, amb diversos antecedents per fets similars, van passar el dia 22 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.