Detingudes dues persones i dues més imputades per haver venut a Figueres vehicles de luxe sostrets a Alemanya

2015-07-23 17:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir  dos homes, de 56 i 31 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Navata i Figueres, com a presumptes autors d’un delicte d’apropiació indeguda, falsificació de document públic i receptació. A més, també van imputar dues persones més relacionades amb els fets.

Els fets es remunten a finals del mes de maig, quan agents del GRD van identificar un vehicle, sostret d’una empresa de lloguer a Alemanya, que s’havia matriculat amb documentació sostreta en blanc, per la qual cosa van iniciar les diligències i gestions per localitzar-lo. Finalment, gràcies a la requisitòria del vehicle, es va poder localitzar a Dos Hermanas (Sevilla).

Posteriorment, i dins de la mateixa investigació, el passat 22 de juny es va localitzar un altre vehicle d’alta gama a Girona, també sostret d’una empresa de lloguer a Alemanya.

El preu de mercat dels dos vehicles supera els 150.000€ i havien estat matriculats a l’estat espanyol amb documents alemanys que havien estat sostrets en blanc l’any 2013. En aquesta documentació hi constava una altra matrícula que no corresponia a l’original. Després d’obtenir la fitxa tècnica, es matriculaven a Espanya.

Es dóna la circumstància que tots dos vehicles havien estat posats a la venda mitjançant una botiga de compravenda de vehicles de Figueres. Els responsables d’aquesta botiga posaven els vehicles a nom de terceres persones per tal d’obtenir la documentació espanyola i aquestes, a canvi, rebien una petita comissió.

El passat 16 de juliol els mossos van detenir els responsables de la botiga i van imputar les dues persones a qui els hi havien posat el cotxe al seu nom per tal de vendre’l. Els detinguts, que tenen antecedents per fets similars, van ser deixats en llibertat i hauran de declarar davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, quan siguin requerits.