Detenen vuit homes i comissen 84 quilos de marihuana a Figueres, Santa Llogaia, Llers i Peralada

2014-04-05 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir en diferents actuacions realitzades entre el 18 i el 26 de març, vuit homes, d’entre 23 a 70 anys d’edat, de nacionalitat marroquina, espanyola i francesa, veïns de Figueres, Poussan (França) i alguns sense domicili conegut, i van imputar a dos més, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. A quatre d’ells també se’ls va detenir per un delicte de tinença il·lícita d’armes.

El 18 de març una patrulla, que realitzava patrullatge preventiu, va sentir una forta olor de marihuana que provenia d’una casa del barri Sant Joan de Figueres. Els agents van fer les comprovacions oportunes amb el propietari i van localitzar en una de les habitacions de l’habitatge 198 plantes de marihuana, 8 transformadors i 8 focus de llum. El propietari del domicili va quedar imputat per un delicte contra la salut pública.

Tres dies després, els mossos va tornar a localitzar un altre domicili que desprenia olor de marihuana a la població de Santa Llogaia d’Àlguema. A la part posterior del garatge van localitzar dues habitacions habilitades pel cultiu de substàncies estupefaents. La patrulla va comissar 683 plantes de marihuana, 35 transformadors i 35 focus. La propietària de l’habitatge va quedar imputada per un delicte contra la salut pública.

A les 12 del migdia del 23 de març una patrulla que vigilava la urbanització Vinya Gran de la població de Llers, va veure com dues persones, que anaven en un vehicle, entregaven unes saques a canvi de diners a quatre homes que esperaven a prop d’una zona d’horts.

La patrulla va fer un seguiment del vehicle i el va interceptar a pocs quilometres del lloc. Un cop aturat, van identificar els ocupants i van escorcollar el vehicle. Van localitzar tres telèfons mòbils, 20.080 euros en bitllets fraccionats, una bàscula i una palangana amb diversos cabdells de marihuana. Els ocupants del vehicle van reconèixer que acabaven de vendre una gran quantitat de marihuana a quatre persones que es trobaven als horts.

Seguidament, una altra patrulla es va adreçar als horts on s’havia fet l’intercanvi. Després de diverses comprovacions van constatar que a l’interior d’una nau propera hi havia un cultiu amb 1.032 plantes de marihuana i estris pel cultiu: 64 focus, 64 transformadors, 7 aparells d’aire condicionat, 14 extractors d’aire, 5 ventiladors...

Poc després, els agents van localitzar, en un forat entre dos horts, les saques amb 10 kg de cabdells que acabaven de vendre als ocupants del vehicle. A més, a l’interior de les saques es van trobar dues pistoles amb munició.

En aquesta actuació els agents a sis persones per un delicte contra la salut pública i tinença il·lícita d’armes.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 25 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els dies 25 i 26 de març, gràcies a la col·laboració del vigilant municipal de la població de Peralada, es van realitzar dos comissos de plantes de marihuana. Entre els dos dies es van localitzar 24 kg de plantes de marihuana i un equipament complet per l’elaboració, distribució i posterior venda de la substància. Els mossos van detenir dues persones per un delicte contra la salut pública.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar entre els dies 26 i 27 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.