Detenen una noia en una operació antigihadista a Figueres

2015-09-07 10:00

Segons informa el Ministeri d'Interior la Policia Nacional ha detingut a Figueres una dona‬ que realitzava tasques d'adoctrinament i captació de persones per a l'organització terrorista gihadista DAESH. Aquesta operació està dirigida pel titular del Jutjat Central d'Instrucció, número 5, i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

La detenció s'ha produït aquest matí al carrer Cresques Elies de la ciutat. És el mateix bloc de pisos on ja es va fer una intervenció el passat mes de març. Es tracta d'una noia de 19 anys que havia establert una xarxa de suport a l'organització terrorista DAESH, i dels seus membres i simpatitzants. La detenció s'ha produït després d'analitzar els efectes intervinguts a Ayoub Moutchou, detingut el passat 4 d'agost a Stuttgart (Alemanya), en una operació policial conjunta entre la BKA alemanya, la Policía Nacional i la Brigada d'Informació de la Prefactura Superior de Policia de Catalunya.

Aquesta noia es dedicava a enviar combatents, facilitar contactes i rutes segures en els viatges cap a les zones que es troben sota el control de l'organització terrorista DAESH. Interactuava a través de les xarxes socials amb individus de perfils radicals.