Detenen un home que havia habilitat una casa pel cultiu de marihuana a Pedret i Marza

2013-11-09 14:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà – Roses van detenir el dia 4 de novembre a Vilajuïga, un home de 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí del mateix municipi, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i una falta de defraudació de fluid elèctric.

El passat mes d’agost els mossos van tenir coneixement d’una presumpta activitat il·lícita relacionada amb el cultiu, elaboració i distribució de substàncies estupefaents, en una casa aparellada de la localitat de Pedret i Marzà.

Agents de la unitat d’investigació van començar a indagar sobre els fets i les possibles persones relacionades. 

Durant la investigació es va constatar que una persona freqüentava la casa, la qual tenia permanentment un sistema de climatització en funcionament. L’edifici presentava un evident estat d’abandonament i sempre tenia les portes i les finestres tancades completament.

Després de diverses vigilàncies, el 4 de novembre es va fer una entrada i perquisició a l’habitatge. Durant l’actuació es va detenir el llogater de la finca i es va comissar diversos sacs amb restes vegetals de marihuana, 924 planters sense utilitzar i 260 testos de plàstic amb restes vegetals. També es va intervenir tot tipus d’aparells per mantenir una plantació, com per exemple, ventiladors, centrifugadors de separació de fulles, làmpades, transformadors, quadres elèctrics, motors d’extracció d’aire, garrafes amb fertilitzant i bombes d’aigua, entre altres.

Totes les estances de l’edifici estaven habilitades i preparades amb una instal·lació apta pel cultiu de plantes de marihuana.

Els agents també van trobar una pistola detonadora de 8 mm, un carregador i diversa munició.

El detingut, sense antecedents, va passar el dia 5 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.