Detenen un home per cultivar 387 plantes de marihuana a Vilafant

2013-10-04 09:00

Segons han informat avui divendres Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 29 de setembre a Vilafant, un home de nacionalitat dominicana, de 25 anys i veí de Vilafant, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

La matinada del dia 29, els mossos van tenir coneixement d’una possible baralla en un domicili particular de la població de Vilafant. Una patrulla es va adreçar al lloc i va comprovar que en aquell moment no es sentia cap mena de crit o soroll. Per tal de fer comprovacions més exhaustives dels fets, van contactar amb la persona que residia a l’habitatge i van inspeccionar l’interior del domicili.

En el decurs de la inspecció, els agents van localitzar un cultiu massiu de marihuana en diferents estances de l’habitatge. La policia va trobar un total de 387 plantes de marihuana, 20 transformadors elèctrics, una instal·lació de reg, 21 làmpades, un sistema de ventilació de la plantació i 4 garrafes de fertilitzants. A més, la instal·lació elèctrica estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa del carrer.

L’home va manifestar que ell només es feia càrrec del manteniment de les plantes però que desconeixia qui era el propietari. Davant les evidències, l’home va quedar detingut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i per la seva relació amb el cultiu.

En el decurs de la investigació es va comprovar que el detingut també tenia dues ordres de crida i recerca pendents, emeses per dos jutjats de Pamplona, una per amenaces i l’altra per lesions.

El detingut va passar el dia 30 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.