Detenen un home per conduir temeràriament durant 46 kilòmetres a l'Alt Empordà

2014-05-04 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses i de l’Àrea Regional de Trànsit van detenir el dia 28 d’abril, un home de 29 anys, de nacionalitat francesa i veí de Roses, com a presumpte autor dels delictes de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol, i atemptat, resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat.

A quarts de quatre de la matinada del mateix dia, una patrulla de trànsit vigilava la circulació per la carretera N-II, en direcció a Figueres. Els agents van veure un vehicle que circulava amb els llums de llarg abast, enlluernant la resta d’usuaris de la via.

La patrulla va realitzar diferents senyals lluminosos al conductor per avisar-lo que havia de corregir la posició dels llums. El conductor no es va donar per al·ludit, per la qual cosa els agents van seguir-lo amb intenció d’aturar-lo per comunicar-li la infracció.

Al veure el vehicle policial, l’esmentat conductor va accelerar i va posar el turisme a gran velocitat. Aquesta acció va posar en greu perill la resta d’usuaris de la via en diverses ocasions. Va estar a punt de col·lidir amb tres vehicles que circulaven en sentit contrari a la N-II. Seguidament va saltar-se dos controls policials que s’havien muntat a la carretera C-260, envestint els mossos que intentaven aturar-lo.

El conductor va continuar la seva fugida per l’interior de la població de Roses fins arribar a l’avinguda Santa Margarita on es va aturar damunt una vorera i va fugir corrents. Seguidament va saltar la tanca perimetral d’un edifici d’apartaments, on va ser interceptat.

Els agents van observar que l’home es trobava sota els efectes de l’alcohol i es mostrava molt agressiu. Va quedar detingut, acusat dels esmentats delictes.

El detingut, sense antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.