Detenen un francès que havia estafat un mínim de 28 persones a les que llogava per Internet cases inexistents a Roses

2015-05-31 11:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses van detenir el dia 22 de maig, un home de 50 anys veí Chateau-Thierry (França), com a presumpte autor de vint-i-vuit delictes d’estafa.

Els fets es remunten als mesos d’estiu de l’any 2014, quan els agents de la comissaria de Roses van obrir una investigació al detectar diferents casos d’estafa a turistes que anaven a passar les seves vacances a la zona. Els mossos van constatar que, a través de diferents portals d’internet, s’oferien diferents cases per llogar durant la temporada de vacances a la població de Roses.

Les víctimes, des del seu país, es posaven en contacte amb la persona detinguda i, després de fer tractes, els ingressaven la quantitat econòmica acordada en concepte de paga i senyal o lloguer sencer, de la temporada que volien gaudir de la casa. Quan els turistes arribaven a la població de Roses es trobaven que la casa, o bé no existia, o, en altres casos, hi vivien els seus legítims propietaris que, òbviament, no sabien res de cap lloguer.

Els mossos van estar investigant qui podia estar al darrera dels fets i finalment van identificar una persona de nacionalitat francesa, com a presumpte autor de les estafes. Els fets coneguts ascendeixen a vint-i-vuit, sense comptar les víctimes que no haurien denunciat.

Els policies es van trobar amb la dificultat que aquesta persona no tenia un domicili concret però finalment, el dia 22 de maig, els agents la van localitzar i detenir quan circulava amb un cotxe per la població de Roses.

El detingut, que té nombrosos antecedents per fets similars, va passar el dia 23 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.