Detenen un camioner eslovac borratxo que circulava en sentit contrari a Vilamalla

2012-05-17 11:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra del Sector de Trànsit de Figueres van detenir el 12 de maig a Vilamalla Vladimir V, de 21 anys i de nacionalitat eslovaca, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit i un delicte de falsificació de document públic. 

Durant el matí del dia 12 de maig agents de trànsit es trobaven fent un control d’alcoholèmia al punt quilomètric 379 de la carretera C-31, dins del terme municipal de Vilamalla, en una rotonda de canvi de sentit que dóna accés al polígon industrial de la població. 

Cap a tres quarts de vuit, els mossos van veure com un camió circulava en sentit contrari per la rotonda on es feia el control, per la qual cosa li van donar clares indicacions al conductor per tal que aturés el vehicle. El xofer va fer cas omís de l’ordre del agents i va continuar la marxa. 

Al veure que el camió continuava amb la maniobra, els agents van barrar-li el pas amb el vehicle policial per evitar una possible col·lisió frontal amb la resta d’usuaris de la via. El xofer es va veure obligat a aturar el camió i va intentar fer marxa enrere per sortejar el vehicle patrulla, però un agent va pujar a la cabina de la tractora i va traure les claus del contacte, aturant el camió. 

Els mossos van fer baixar el conductor de la cabina i van observar que presentava clars símptomes de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. Se li va realitzar la prova d’alcoholèmia i va donar un resultat final de 0,96 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, sis vegades per sobre dels 0,15 mg, que és la taxa màxima permesa per a camioners. 

Quan els agents van comprovar el tacògraf del camió van observar que estava enregistrant un període de descans mentre el vehicle havia estat circulant. Van inspeccionar la instal·lació de l’aparell tacògraf i van detectar que estava manipulat per tal de falsejar les dades que enregistrava. El conductor va quedar detingut acusat d’un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir en estat etílic i un delicte de falsificació de document públic per la manipulació del tacògraf. Els detingut va quedar en llibertat el passat 14 de maig, després de passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.