Detenen tres persones i desmantellen un plantació de marihuana en una nau de Santa Llogaia d’Àlguema

2021-04-28 17:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el dia 26 d’abril tres homes, d’entre els 20 i 55 anys, tots tres nascuts a Bòsnia i amb domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de  fluid elèctric.

La investigació es va iniciar fa unes setmanes quan els mossos van tenir coneixement de l’existència d’un possible cultiu de marihuana indoor en una nau del polígon industrial de la població de Santa Llogaia d’Àlguema.

Durant les indagacions els agents van comprovar que es percebia una forta olor a marihuana i que al lloc investigat s’observaven aparells de climatització en constant funcionament durant tot el dia.

Paral·lelament, van rebre informació de l’empresa subministradora d’electricitat que informava d’un consum elèctric molt elevat en la nau industrial investigada i que feia temps que a la zona hi havia talls en el subministrament elèctric.

Durant el matí del dia 26 d’abril es va realitzar una entrada i perquisició a la nau esmentada on es van comissar 2.514 testos, 21 quilograms de cabdells de marihuana, 240 euros en efectiu, 5 mòbils i diverses claus.

La nau disposava d’una complexa infraestructura pel cultiu intensiu de marihuana amb capacitat per cultivar més de 2.500 plantes. Concretament, van intervenir focus, transformadors elèctrics, caixes de ventilació, deshumidificadors, splits i una gran quantitat de fertilitzants.

Durant l’operatiu es van detenir tres persones que s’encarregaven del manteniment de les plantes.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior els 21 kg de cabdells de marihuana estarien valorats en uns 40.000 euros.

Els detinguts, sense antecedents, han passat aquest matí a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui n’ha decretat el seu ingrés a presó.