Detenen sis homes que robaven mercaderies de camions a la Jonquera

2012-03-02 19:00

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 27 de febrer a l’autopista AP-7, a Garrigàs, cinc homes com a presumptes autors d’un robatori a l’interior d’un remolc en un dels pàrkings de la Jonquera i dos delictes de robatori i furt d’ús de vehicle. Tots són naturals del Marroc i residents a Barcelona i poblacions veïnes.

Els fets van succeir cap a dos quarts de cinc de la matinada del dia 27 de febrer quan una patrulla dels mossos de paisà, va detectar una furgoneta estacionada al voral de l’autopista, concretament a l’alçada de la sortida 2, a la Jonquera. Els mossos van veure que dins de la furgoneta no hi havia ningú i que tampoc portava cap mena de càrrega. En fer les comprovacions pertinents, van saber que la furgoneta havia estat sostreta a Vic.

Després de fer les diligències necessàries per la recuperació de la furgoneta robada, la patrulla va sortir de l’autopista i va continuar fent vigilància pels pàrquings de la Jonquera per tal de prevenir robatoris als camions. Quan els agents estaven a l’alçada dels pàrquings de l’entrada de la població van localitzar una altra furgoneta aturada, en aquest cas al voral de la carretera N-II.

Com en l’altre cas tampoc hi havia ningú dins del vehicle, però en aquesta ocasió la furgoneta anava completament carregada. Com que la porta lateral es podia obrir parcialment, els mossos van comprovar que hi havia caixes de pots de xampú. Els agents van saber també, que la furgoneta constava com a sostreta, en aquesta ocasió, a Ripollet.

Els agents van sospitar que la mercaderia es podria haver sostret de la càrrega d’algun dels camions aturats fent el descans a la Jonquera i van iniciar una recerca per la població i les rodalies per tal de localitzar els possibles autors dels robatoris de les furgonetes i de la mercaderia.

A l’autopista, a l’alçada de Borrassà, els mossos van localitzar un vehicle, amb 6 persones al seu interior i que podria estar relacionat amb els fets, per això el van fer aturar. En identificar aquestes persones, els agents van comprovar que tots tenien antecedents per fets similars. Les indagacions policials, finalment van obtenir uns indicis que apuntarien directament a cinc de les sis persones com a les autores dels fets, ja que, a més, es van trobar pots de xampú com els sostrets al interior del vehicle.

En aquesta ocasió els mossos van recuperar un total de 835 caixes de xampú que estaven dins de la furgoneta recuperada a la carretera N-II. Aquestes caixes van ser denunciades del passat dia 29 de febrer pel transportista que, en un primer moment havia seguit la seva ruta i en arribar al destí es va adonar que no portava la mercaderia.

Els detinguts, que tenen diversos antecedents, hauran de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres quan l’autoritat judicial ho requereixi.

Es dóna la circumstància que ja el dia 25 de febrer els agents de la comissaria de Figueres ja van detenir a Garrigàs, Bachir G de 29 anys, natural del Marroc i amb domicili a Santa Coloma de Gramanet, com a presumpte autor de dos robatoris en remolcs de camions, en grau de temptativa.

Cap a les tres de la matinada els agents que estaven realitzant patrullatge per detectar robatoris en remolcs van detectar tres persones a l’àrea de servei de Garrigàs, a l’autopista AP-7, a sobre d’un remolc d’un camió. Aquestes persones, en detectar la presència policial van marxar corrents llançant llanternes, guants i una navalla. Els mossos van córrer darrera d’ells i van localitzar una d’aquestes persones, enmig de la foscor de la nit, que s’havia emboscat.

Després de localitzar el lladre, aquest va agredir els agents que, després d’identificar-lo el van detenir. Els mossos van comprovar que hi havia dos camions amb danys a la lona. El detingut, que té antecedents, s’haurà de presentar al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres quan sigui requerit.