Detenen els autors d'un robatori de cable de coure que va deixar 3.500 usuaris sense llum

2013-03-15 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Alt Empordà–Roses van detenir el dia 28 de febrer a Sant Mori, Pablo DH, de 34 anys i Juan OL, de 29 anys, veí de Castelló d’Empúries, tots dos de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força, un d’ells en grau de temptativa. 

El dia 28 de febrer, pels volts del migdia, els mossos van aturar un vehicle que sortia d’una empresa de Sant Mori. Els agents estaven vigilant la zona perquè dies enrere s’havia produït un robatori al mateix lloc. El vehicle estava ocupat per dos homes, que es van mostrar molt nerviosos per la presència policial. Aquesta actitud va fer sospitar als agents, els quals van escorcollar el vehicle i van trobar una pota de cabra i unes tenalles. Seguidament els mossos van constatar que l’empresa tenia una finestra forçada i que l’estació transformadora de llums, que es trobava a l’interior, estava tota regirada. Per aquest motiu, es va detenir als dos homes per un robatori en grau de temptativa. 

Un cop en dependències policies, els investigadors van trobar indicis que relacionaven els detinguts amb un robatori que s’havia produït el 20 de febrer a la mateixa empresa. En aquesta ocasió els lladres van sostraure uns 3.000 quilograms de cablejat de coure, ferros i equips de control de dins de la mateixa estació. Aquest robatori va provocar que dinou poblacions de la zona i prop de 3.500 usuaris perdessin el subministrament elèctric. La investigació continua oberta per tal de localitzar el material sostret, el qual hauria estat venut en una empresa de compra venda de ferralla. Els detinguts, van passar el 3 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.