Detenen dos menors de Roses acusats de provocar vuit incendis forestals

2012-08-29 14:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de la comissaria de Roses van detenir ahir dimarts 28 d’agost a Roses dos menors d’edat com a presumptes autors de vuit delictes d’incendi forestal. 

Al llarg de l’estiu, concretament des de finals de juny fins al 24 d’agost, a la població de Roses s’han produït un seguit d’incendis forestals que han requerit la intervenció de gran nombre de serveis d’emergència policials i d’extinció.  

La unitat d’investigació de la comissaria de Roses va començar una línia d’investigació dels diversos incendis forestals produïts a la zona, que d’acord amb el treball transversal de col·laboració amb els bombers i els agents rurals totes les hipòtesis apuntaven que serien intencionats. 

Davant la gravetat dels fets i els nombrosos incendis patits aquest estiu a la comarca de l’Alt Empordà els mossos van prioritzar la investigació, que ha donat els seus fruits amb la detenció, ahir, de dos menors d’edat com a responsables de vuit focs forestals a les zones de Mas Matas, Mas Fumats i la carretera de les Arenes, entre altres. 

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van tenir accés a una targeta de memòria que contenia arxius fotogràfics i de vídeo que un veí de la zona s’havia trobat al terra i que va fer arribar a la policia.

Els investigadors en van visionar les imatges i les fotografies, i en aquestes van observar com dos joves es dedicaven a filmar i fotografiar com encenien focs en zones forestals i llavors marxaven en ciclomotor. En les imatges es poden veure com els joves enregistren les superfícies calcinades, els arbres cremats i les columnes de fum, així com també es filmaven caminant per la terra cremada. 

En alguns dels incendis provocats, tots en franges horàries diferents, es pot veure als joves com fan fogueres amb herbes seques al mig d’un camí de terra i en salten el foc o bé, fins i tot, com encenen un dels focs amb draps de paper entre vegetació seca. 

Cal esmentar que per tal d’apagar els diversos incendis ha estat necessària la intervenció dels mitjans del parc de bombers de Roses i d’altres parcs, com el de Llançà, i diversos mitjans aeris. 

El darrer foc que s’imputa als joves data del 24 d’agost, aquest s’origina en un camp d’oliveres situat a la carretera de les Arenes, on es calcinen vint-i-cinc metres quadrats de sotabosc i una carrossa de carnaval que es trobava al lloc. En aquesta ocasió els dos joves també van fugir amb ciclomotor. Els mossos investiguen la participació d’aquests joves en d’altres incendis relacionats de la zona. Els menors detinguts seran citats properament per la Fiscalia de Menors de Girona.