Detenen dos homes que robaven bateries de cotxes aparcats a Figueres

2024-04-26 12:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el passat 20 d’abril, dos homes de 23 i 40 anys, com a presumptes autors de nou robatoris a interior de vehicle i receptació. A més, també es va detenir un tercer home, de 50 anys, com a presumpte autor d’un delicte de violació de domicili i furt.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta fa tres setmanes després de detectar-se un increment de robatoris de bateries en vehicles estacionats a la via pública. Durant la investigació es va esbrinar que un dels autors podria anar amb crosses, ja que en un dels robatoris del dia 17 d’abril, al costat del turisme, es van trobar uns crosses mig amagades.

Durant la investigació els agents també van saber que el lladre podria vendre les bateries sostretes a una altra persona de la mateixa ciutat.

El passat dia 20 d’abril, cap a les dues de la matinada, agents de paisà van detectar al carrer de la Closeta tres persones, una d’elles amb la cama enguixada i amb crosses. Els mossos van identificar-los i dos d’ells van manifestar que el jove de la cama enguixada els hi havia robat la bateria del cotxe. Per aquest motiu, van detenir-lo com a presumpte autor del robatori.

La investigació va continuar per esbrinar la destinació final de les bateries sostretes. Finalment, es va saber que el lladre portava les bateries a un domicili de la ciutat. Amb aquesta informació es va aconseguir identificar el domicili i detenir l’home que comprava les bateries sostretes.

Davant les sospites que a dins de la casa hi podria haver més objectes sostrets, es va demanar una ordre d’entrada a la casa i els agents van precintar el pis.

A primera hora del matí del mateix dia una patrulla, que feia comprovacions per tal que el lloc es mantingués precintat, va enxampar un home traient objectes de dins de la casa. Concretament, van veure que estava traginant diverses bateries de cotxe. Per aquest motiu, el van detenir com a presumpte autor d’un delicte de violació de domicili i furt.

En total es van recuperar nou bateries, una de les quals ja havia estat retornada al seu legítim propietari al moment que es va detenir el primer jove.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el mateix dia 20 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.