Detenen dos homes que cultivaven marihuana en una granja de lloguer a Capmany

2013-12-22 12:30

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el dia 17 de desembre, dos homes, de 29 i 53 anys, de nacionalitat italiana i senegalesa respectivament i ambdós veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

El mateix dia 17 de desembre, els mossos van tenir coneixement que es podria estar realitzant una presumpta activitat il·lícita relacionada amb el cultiu, elaboració i distribució de substàncies estupefaents, en una granja de lloguer de la població de Capmany.

Agents de la comissaria de Figueres es van apropar al lloc i van comprovar que hi havia dues naus tancades amb unes portes metàl·liques i les finestres tapiades amb material de construcció. Mentre estaven realitzant la inspecció de la zona, els mossos van aturar un home s’adreçava a les naus.

L’home va manifestar que ell disposava de claus de les naus per poder-hi accedir, però qui s’encarregava de tot era el llogater.

Un cop dins, els agents van comprovar que es tractava d’una plantació de marihuana. Al lloc hi van localitzar 1617 plantes en un estadi de creixement d’uns 50-60 centímetres d’alçada, 163 focus de llum, 11 filtres d’extractors, 8 aparells d’aire condicionat, 4 caixes amb els seus corresponents tèrmics i 103 transformadors.

Davant les evidències, la patrulla va detenir a l’home com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Posteriorment, es van adreçar a la població de l’Escala on van localitzar el llogater de les naus i també el van detenir per la seva implicació amb els fets.

Els detinguts van passar el 19 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar l’ingrés a presó per un d’ells, mentre que per l’altre detingut en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.