Enxampen dos homes que caçaven ocells amb xarxes japoneses als Aiguamolls

2013-08-09 18:00

Agents rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van sorprendre dos furtius d’ocells fringíl·lids amb sis xarxes japoneses instal·lades prop de la Reserva Natural Integral dels Estanys de Vilaüt, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. En l’actuació els agents de l’Alt Empordà van comissar les sis xarxes, 42 caderneres, 5 verdums i 1 gafarró. Aquests exemplars d’ocells fringíl·lids, un cop anellats, van ésser alliberats en l’entorn on va ser capturats.

Els furtius utilitzaven unes saques plenes de branques on col·locaven els ocells per traslladar les captures. Aquest és un mètode poc usual ja que normalment s’utilitzen les gàbies.

És destacable la bona col·laboració dels pagesos de la zona, ja que la seva informació és bàsica per poder dur a terme amb resultats aquest tipus d’actuacions.

El mètode de captura amb xarxes japoneses és un art de caça prohibit perquè és no selectiu, no discrimina l’espècie a capturar, i per tant permet agafar tant una espècie cinegètica com una espècie protegida o un animal de companyia. A més, és un mètode que pot causar a l’animal un llarg patiment, ja que la mort no es produeix de manera immediata.