Detenen dos homes que acabaven de sostreure part de la càrrega d'un camió a la Jonquera

2019-02-13 12:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 9 de febrer dos homes de 44 i 71 anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Badalona (Barcelonès) i Palafolls (Maresme) respectivament, com a presumptes autors d’un delicte de furt a l’interior de vehicle.

Durant el matí del mateix dia 9, agents de seguretat ciutadana de la comissaria de la Jonquera feien un patrullatge preventiu a la carretera N-II. Pels volts de les 11 hores i al punt quilomètric 774, van detectar un vehicle que els va semblar sospitós, per la qual cosa van aturar-lo per identificar els dos ocupants.

En l’escorcoll del cotxe van localitzar dues bosses grans d’escombraries que contenien caixes de sabates. També van localitzar diverses eines -cúters, llanternes, alicates, tornavisos, etc.- habitualment emprades pels delinqüents que es dediquen a sostreure la càrrega dels camions que paren a la zona. Atès que els ocupants del vehicle no van poder justificar la procedència de les caixes de sabates, els agents van comissar-les.

Paral·lelament els mossos van localitzar, en una benzinera de la carretera N-II, un camió que transportava caixes de sabates. El conductor va explicar que acabava de ser víctima d’un furt i que li havien sostret mig palet de caixes. Els agents van comprovar que les sabates comissades eren les que li faltaven al camioner i van detenir els dos ocupants del turisme.

Els detinguts, que tenen antecedents, va passar el dia 10 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.