Detenen dos homes per tràfic de drogues a la Jonquera i localitzen 525 plantes de marihuana a Taravaus

2014-01-05 16:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 29 de desembre dos homes, de 28 i 31 anys, ambdós de nacionalitat marroquina i veïns de la Jonquera, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Arran de diverses informacions, els mossos van iniciar una investigació per comprovar un possible tràfic de substàncies estupefaents en un bloc de pisos de la Jonquera.

Mentre realitzaven un dispositiu de vigilància de paisà, un home es va apropar als agents i els va oferir cocaïna. Aquests es van identificar com a policies i el van detenir. A sobre portava dos embolcalls amb cocaïna i 190 euros en bitllets fraccionats.

Mentre es produïa l’actuació policial, els mossos van veure que des d’un dels balcons de l’esmentat edifici un home va llençar, de manera dissimulada, una bossa de plàstic. Els agents van comprovar-ne el contingut i van veure que contenia diversos tipus de substàncies estupefaents.

Davant les evidències, una patrulla es va adreçar al domicili i va detenir l’home que havia llençat la bossa, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Un cop en dependències policies es va constatar que dins la bossa hi havia uns 1.100 grams de marihuana, 190 grams de cocaïna i 592 grams d’heroïna. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents la droga estaria valorada en més de 52.000 euros.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el 31 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs d’un d’ells i presó pel detingut que va llençar la bossa amb les substàncies.

Dos imputats i 525 plantes de marihuana localitzades a Taravaus

D’altra banda, durant la tarda del 27 de desembre els mossos van localitzar en una masia de la població de Taravaus una plantació de marihuana.

Els agents van localitzar al propietari del mas, que estava llogat, el qual els va facilitar la entrada a l’immoble. A l’interior van localitzar diferents estances amb instal·lacions de llum i ventilació, preparades per cultivar plantes. També van localitzar 525 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement.

Els mossos van imputar tant al llogater com l’arrendador un delicte contra la salut pública.