Detenen dos homes per deu robatoris en establiments de Figueres

2012-11-27 15:00

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres han informat que el passat 22 de novembre van detenir Carlos Diego MP, de 18 anys i David SB, de 26 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres, com a presumptes autors de deu delictes de robatori amb força en establiments comercials.

El passat 19 de novembre els Mossos van rebre l’avís que durant la tarda del mateix dia un home havia sostret la bossa de mà a una dona que caminava pel carrer Via Augusta de Figueres, i havia fugit en un vehicle que l’estava esperant. Arran dels fets es va obrir una investigació i el 21 de novembre una patrulla va localitzar el vehicle amb el qual hauria fugit l’autor de l’estrebada. El vehicle estava estacionat davant una botiga i a l’interior hi havia un ocupant. Mentre els mossos l’identificaven, de la botiga va sortir un altre home que anava a pujar al vehicle i també el van identificar.

Els identificats portaven un navegador GPS idèntic al que havia estat robat dos dies abans al carrer Via Augusta. Un cop comprovat l’aparell va resultar ser el denunciat com a sostret. Els dos homes van ser detinguts per la seva relació amb el robatori amb violència. 

Paral·lelament, la Unitat d’Investigació estava indagant un seguit de robatoris amb força que s’havien produït en comerços del centre de Figueres i van trobar indicis de que els detinguts hi podrien estar relacionats. Durant la inspecció dels diferents locals assaltats es va determinar que els lladres sempre hi accedien utilitzant un mateix modus operandi. Aquest consistia en la manipulació del cablejat elèctric que acciona el mecanisme d’obertura de les persianes metàl·liques.

Els dos primers robatoris van ser els dies 21 i 24 d’octubre en una botiga de roba del carrer Peralada. Van sostraure diners i roba valorada en uns 2.000 euros. Els tres robatoris següents van passar els dies 24 i 29 d’octubre i el 5 de novembre, en una altra botiga de roba al carrer Portella. En les tres ocasions van sostraure diners en metàl·lic de la caixa enregistradora.

El sisè fet va ser una temptativa de robatori amb força un establiment de la Plaça de l’Ajuntament la nit del dia 23 al 24 d’octubre. En aquest cas no van arribar a accedir a l’interior del local. El tres fets següents, que també van ser tres temptatives de robatori amb força,  es van produir durant la nit dels dies 29 al 30 d’octubre. El primer en una fleca de pa del carrer Ample, el segon en una botiga de roba del carrer Forn Baix i el tercer en una carnisseria del carrer Mendez Nüñez. 

El desè robatori es va cometre en una altra fleca del carrer Enriqueta Paler, la nit del 17 al 18 de novembre. En aquest cas els lladres van endur el calaix de la caixa registradora amb diners i diverses ampolles de begudes alcohòliques. 

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el 24 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.