Detenen dos homes per cultivar 7.000 plantes de marihuana a Hostalets de Llers

2014-07-01 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir, el dia de 27 juny, a Hostalets de Llers, dos homes, de 34 i 46 anys, de nacionalitat espanyola i cubana i veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els mossos de la comissaria de Figueres van tenir coneixement que en una finca de la població d’Hostalets de Llers hi podria haver una possible plantació de substàncies estupefaents, concretament un cultiu de marihuana que desprenia una forta olor.

A quarts de vuit del vespre, els mossos es van adreçar a la finca en la qual, suposadament hi havia la plantació de marihuana. En arribar van observar com la porta d’accès al terreny estava oberta i des de l’exterior es veien algunes de les plantes.

Els agents, un cop van fer les comprovacions van constatar que entre un canyís es trobaven dos cultius dividits en dos camps. En un dels terrenys hi havia 5.000 plantes marihuana d’entre 35 i 75 centímetres en estat de floració i en un altre camp col.lindant hi van trobar una altre plantació de 2.000 plantes més.

Mentre la patrulla es trobava en el lloc, van personar-se els propietaris de la plantació que van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública.

Segons l’Oficina Central d’Estupefaents (OCNE), la substància intervinguda tindria un valor de 202.176 euros.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 28 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.