Detenen dos francesos amb 170 grams d'heroïna amagats al cul prop dels jardins Enric Morera

2013-10-10 13:00

La Guàrdia Urbana de Figueres va detenir ahir a la tarda – dimecres 9 d’octubre – dues persones de nacionalitat francesa que amagaven 170 grams d’heroïna en embolcalls de làtex a les seves cavitats anals. Els agents del cos policial van interceptar els detinguts en el seu vehicle quan circulaven de forma sospitosa a les immediacions dels Jardins Enric Morera. Finalment, després de ser aturats i escorcollats, els sospitosos van confessar que amagaven droga. 

La Guàrdia Urbana fa uns dies que manté obert un dispositiu de vigilància i seguretat ciutadana a la zona dels jardins Enric Morera, arran de diverses queixes fetes pel veïnat que hi ha detectat comportaments incívics.

Els fets

Ahir dimecres a la tarda, es va detectar la presència d’un vehicle amb matrícula francesa que passava reiteradament pels carrers Pere III, Vicenç Dauner i Santa Llogaia, reduint la velocitat cada vegada que es creuava amb un vianant que transitava per la vorera. El vehicle va desaparèixer durant 40 minuts i va tornar a ser detectat quan circulava a velocitat ràpida pel carrer Santa Llogaia. La Guàrdia Urbana va aconseguir aturar-lo quan ja s’havia incorporat a l’avinguda Salvador Dalí en direcció França. En el vehicle, hi viatjaven dos ocupants que es van posar molt nerviosos i que, quan van ser interrogats, donaven explicacions contradictòries. La Guàrdia Urbana els va demanar que baixessin del vehicle per fer-los un escorcoll superficial, moment en què van detectar que les dues persones caminaven de forma estranya i procuraven mantenir les cames tancades en tot moment. Finalment, els sospitosos van confessar que amagaven droga a la cavitat anal, raó per la qual van ser traslladats fins al servei d’urgències de l’hospital de Figueres. Allà, els serveis sanitaris van retirar-los en embolcalls de làtex 170 grams de droga – 110 grams un i 62 l’altre – que va ser identificada com heroïna.

Les dues persones, EJS de 41 anys i JBPA de 37, van ser detingudes per un suposat delicte contra la salut pública.