Detenen a Vilajuïga el conductor d'un vehicle robat a França que va envestir una patrulla quan fugia

2016-01-24 11:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 20 de gener un home, de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Roses, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle, danys i resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

A quarts de cinc de la tarda del 20 de gener els Mossos van tenir accés a una informació en relació amb un vehicle que portaria substàncies estupefaents i que circulava per la N-260 direcció Llançà.

En fer les comprovacions, els agents van constatar que es tractava d’un vehicle sostret des del 7 de gener d’una empresa de Perpinyà. El fugitiu feia servir sempre el mateix modus operandi: anava a concessionaris de vehicles, s’interessava per algun dels turismes exposats i quan li deixaven per provar-lo aprofitava una distracció del venedor i fugia amb el turisme.

Una dotació va observar el cotxe sospitós a la N-260 a l’alçada de la cruïlla de la població de Vilajuïga. La patrulla va donar ordre d’aturar-se al vehicle però aquest va accelerar i va fugir temeràriament per dins de la població de Vilajuïga mentre posava en perill la vida de terceres persones.

El vehicle escapolit va envestir la patrulla policial, que li havia intentar barrar el pas infructuosament, fins a dues ocasions.

El seguiment policial va acabar després que el cotxe quedés aturat mig pujat en un marge després d’haver-se colpejat repetidament amb els ressalts d’un camí. Amb el turisme amb impossibilitat per a reprendre la fugida el conductor va sortir corrent entre les males herbes. Finalment els policies el van poder detenir.

El detingut, amb antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.